Sommarplantor

Här på Roséns Blommor hittar du sommarblommor i växthus på över 800m2.

Vi eftersträvar alltid ett brett sortimet, dessutom odlar vi en hel del sommarblommor själva. Hittar du inte det du söker, fråga gärna!

Ett par generationer tillbaka planterade man sommarplantor i rabatter om man hade eget hus. De stora vackra rabatterna hos Mormor/Farmor är näst intill borta, tiden eller rättare sagt bristen på tid är väl den stora skillnaden, prunkande rabatter med ettåringar hinns inte med.

I dag planterar vi mycket sommarblommor i krukor och balkonglådor men vi kompletterar gärna våra perennarabatter med ettåringar som då snabbt ger en förändring. Även blommorna vi använder idag förändras och nu efterfrågas mer kompakta sorter, förädlingen går vidare och nya sorter kommer varje år vissa består andra glöms snabbt bort. Fördelen med dessa ettåringar är att de blommar från det att du planterar tills dess att frosten kommer på hösten.

Krukor har tagit över och istället för att plantera hela rabatter ställer vi nu ut krukor där. Vi kan kombinera efter den egna känslan för form, färg och upplevelse och det ser förmodligen inte likadan ut nästa år.

Hur man ska plantera beror helt på vilket resultat man önskar. Låt fantasin få utlopp, det finns inget som är rätt eller fel! Men glöm inte att resultatet ovan jord beror på stor del av ditt val av jord och näring vid planteringstillfället.