NYHETER & ERBJUDANDEN

Nu är vitlöken här!

Vitlök planteras på hösten, så sent som möjligt , bara så den hinner rota sig innan tjälen kommer, det tar ca tre till fyra veckor. Plantera den i näringsrik  och väldränerad jord, glöm inte att gödsla innan med ko eller hönsgödsel. Dela vitlöken i klyftor och sätt dem en och en, med rotändan ner i jorden med ett avstånd på ca 15 cm och ungefär 5 cm djupt.

Varje klyfta ger en ny lök. Vitlöken kan skördas följande år på sensommaren när blasten börjar gulna. Se till att torka den och förvara den på en torr och luftig plats efter skörd. Du kan antingen klippa bort blasten eller varför inte göra en vitlöksfläta! Vitlöken går att lagra  i ungefär 6 månader. Självklart kan man konsumera den färsk också. Vill du, kan du odla vitlök inomhus året om i kruka. Då används blasten som smakhöjare i sallader. Vi har flera sorter att välja mellan, så passa på att testa flera sorter och hitta din favorit!

Stora planteringsveckan

I år infaller stora planteringsveckan 5-13 september. Vi kommer att ha lite längre öppettider under helgerna med  aktiviteter och annat spännande. Vi lägger upp här efter hand som det blir klart!

Välkommen i helgen!

På Lördag mustar vi era äpplen, Vara trädgårdsförening kommer på besök och pratar om deras aktiviteter, tipspromenad med fina priser.

På Söndag kl. 11 och 13 kommer Hanna & Rebecca och pratar om vikten av våra pollinatörer samt vilka växter vi behöver ha i våra trädgårdar och   vilka fördelar det är med höstplantering. Vi mustar era äpplen, Vara trädgårdsförening kommer på besök och pratar om deras aktiviteter, tipspromenad med fina priser. Varmt välkomna i helgen!

Tänk på att hålla avstånd, alla aktiviteter är utomhus så kläder efter väder!

Sommarplantor!

Vi har nu kommit in en bit i juni och än finns det gott om sommarplantor, vi har två växthus fulla med färgprakt! Sortimentet ändras bit för bit och nya leveranser kommer in flera gånger varje vecka.

Häckthuja

Det går fortfarande att sätta häckthuja, vi har ett fantastiskt lågt pris just nu på Thujaplantor som är krukodlade en meter höga. Endast 69,90 kr/st. Ord. pris 89,90 kr/st. Vi har även en storlek som är 60 cm hög och kostar 59,90kr/st.

Varmt välkomna till oss på Roséns Blommor i Vara.

Våren är här!

Nu har det kommit in massor av spännande buskar från Holland och lite större exemplar av barrväxter och lövfällande buskar från Tyskland, kom in och se kvalitén! Vi har själva varit nere hos leverantörerna och valt ut sortimentet, hoppas ni tycker om det!

Under vecka 13 kommer övriga träd och buskar hem. Rosorna anländer vecka 14.

Nu kära kunder, nu är våren här!

Sättpotatis

Nu finns det nästan 40 sorters sättpotatis hemma. Varav ett 10-tal sorter är Ekologiskt odlad.

Vårfint i krukorna, nu börjar det bli dags!

Nu finns det Primula, Julrosor, Gyllenlack m.m hemma,  de klarar lite lätt frost, blir det rejält kallt bör man plocka in krukan tills det blir bättre igen. Visst blir man sugen på lite färg!

Vårens fröer är här!

I år har vi fröer från  Impecta och Nelson Garden.

Kom in och botanisera bland alla fröpåsar, kanske hittar du någon ny favorit till rabatten eller trädgårdslandet!

Julen närmar sig, bara två veckor kvar!

Tänk vad fort tiden går, snart är det jul och förberedelserna i växthusen är i full gång. Ni vet väl om att vi gör alla våra julgrupper själva och att floristerna fyller vår snittkyl dagligen med massor av underbara buketter. I år är vi lite extra stolta då vi odlat upp egna tulpaner som ni kan köpa redan nu och fram till jul. Färskare och mer klimatsmart kan det inte bli!

Välkommen på Ljuskväll 13/11 kl. 18:30

Välkomna till oss onsdagen den 13 november, vi stänger och släcker ner butiken kl.18:00 och öppnar igen kl.18:30 Stämningsfullt, med levande ljus, dofter av brända mandlar, glögg och musik. Hela butiken är julskyltad. Givetvis laddad med riktigt bra erbjudanden under kvällen!

Utöver våra leverantörer som har med sig fina erbjudanden till ljuskvällen, tycker vi det är extra kul att Sofia från Sivans Osthandel och Per från Conditori Nordpolen kommer.
Ost & knäcke samt choklad kan ni köpa av Sofia. Per kommer tillverka Marsipangrisar och sälja praliner, fudge, kakor, surdegsbröd.

Varmt Välkomna!

Nu startar våren hos oss!

Det är en härlig tid när man kan passa på att njuta av den första vårsolen!
Vissa dagar varmt och skönt, andra dagar råkallt och kyligt.

Vi har i alla fall vår i våra växthus, och pensé, tusensköna m.m. samsas med sättpotatis och frö och blomsterlök.

Varmt välkomna till oss på Roséns

Alla hjärtans Dag 14 februari

-Vem blir inte glad av att få  blommor och att ge dem till någon man håller kär är väl det finaste man kan göra. Glöm nu inte bort Alla Hjärtans Dag på torsdag!

Tradition med anor!

Firandet av helgonet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet

Tulpaner Egen Odling

2019-01-16

Vi älskar tulpaner och odlar 30 000 st som vi uteslutande säljer i vår butik. Skördar gör vi varje dag och det innebär att det alltid finns dagsfärska tulpaner. Vi tror på närproducerat och korta transporter, därför har våra tulpaner mycket lång hållbarhet, det är inte ovanligt med 7-10 dagar. Vi köper in bara de största tulpanlökarna på hösten och endast sorter med karaktär vilket gör att du alltid får spännande sortiment med stora och kraftiga blommor.

Tulpandek2

Reklamfilm från

Vara Köpmannaförening

För veckorna 47-48

LJUSKVÄLL

14 NOVEMBER KL 18:30

LJUSKVÄLL 14 NOV

Välkommen på ljuskvällen! Vi stänger som vanligt kl.18:00 och släcker ner butiken. Vi öppnar upp butiken igen kl 18:30 fylld med levande ljus och ljusslingor, julen har flyttat in. I år kommer det bli något alldeles extra och ni ska få använda era sinnen…. Smaka, höra och se.

LYNGBY PORSLIN

Lagom till ljuskvällen den 14 november har Kristian Stefan Juhlin, anrika Lyngby porslins säljare i Sverige med sig dessa underbara porslinskulor i vitt, grått, silver och guld. Vi lämnar 20 % under kvällen.

CARLSSON BLOMSTERGROSSISTEN

Vår största leverantör på snittblommor, Carlsson Blomstergrossisten i Borås kommer på ljuskvällen. Linnea kommer att sälja snittbuntar och göra buketter!

PAKETINSLAGNING

Under ljuskvällen slår Ninnie in alla julklappar som ni handlar! Ta chansen att få till det “lilla extra” på inslagningen – alldeles gratis!

ENSI

Ni kommer träffa Ensi på ljuskvällen den 14:e November! Med sig har de jättefina erbjudanden på klassikern Boa Vista, handdrejade lerkrukor i alla storlekar från Portugal i en klass för sig. Varmt välkomna för ni kommer väl?

AMB

AMB Vara finns på plats under kvällen för att sprida en lugn och stämningsfull atmosfär.

SMAKA

Vi bjuder på pepparkakor, glögg och kommer även att bränna mandlar. Kom förbi och smaka!