NYHETER & ERBJUDANDEN

Tips på arrangemang för tulpaner med lök.

Vi odlar cirka 30 olika sorters tulpaner, som du dessutom kan köpa på lök.

Tips på olika arrangemang för tulpaner på lök :

– Ställ en bukett tulpaner i spiral med lökarna på ett fat med vatten, buketten får då en
härlig volym.
– Med en stor skål kan man lägga tulpanerna ner och sticka i mellan valfritt grönt material
så har man skapat ett fint bordsarrangemang.
– Ställ tulpanerna i en cylindervas men något valfritt grönt i.
– Knyt ett band om tulpanerna sedan kan man hänga dem i ett fönster tillexempel.

(Publicerad 2021-02-03)

fat

tulpan på fat
tulpan hänga

Nu är dom här våra egenodlade tulpaner!

Från och med denna vecka kan ni njuta av våra egenodlade tulpaner. De första sorterna är enkla röda och vita fram till till jul. Från vecka 4 kommer det komma många spännande sorter och ju längre säsongen går blir det mer och mer spektakulära sorter med karaktär. Vi odlar 5-6 sorter varje vecka och totalt 35 sorter under säsongen. Det är sällan samma sort två veckor i rad.

Vi köper bara in de största tulpanlökarna och bara sorter med karaktär som vi planterar i september. Det gör oss unika både vad gäller hur stora och kraftiga tulpanerna blir men också klimatsmart eftersom inga transporter behövs, att ni kan plocka tulpaner med lök gör att hållbarheten blir mycket längre, ja det kan inte bli färskare.

Vi älskar tulpaner och provar gärna nya sorter varje år, de sorter vi odlar finner du inte i mixade färdigbuntade 10-pack.

Välkommen in och prova våra egenodlade tulpaner!

[publicerad 2020-12-14]

Julens alla blommor-Online!

Hur tänker du fira jul?

Blommor är en naturlig del i julfirandet och förhöjer julstämningen. Vi vet hur julen brukar se ut i vår butik, väldigt lugnt i december för att sedan bli full fart och köer de sista 3 dagarna eftersom alla vill ha blommorna så nya och fräscha som möjligt så klart.

Men hur gör vi i år, vi har covid-19 att ta hänsyn till och vi känner att köer inte är hållbart, vi tänker om och tänker nytt. Vi lanserar nu i vår web shop Julens alla blommor, du beställer hemma i web shopen och hämtar i vår online utlämning vid sidan av butiken, du bestämmer dag och ungefärligt klockslag, det går givetvis bra att slå en signal och säga att ni är här.

Vill du att de skickas till nån du vill uppvakta eller önska en God Jul, glöm inte att ändra namn och adress i rutan för leverans. Vill du ha ett trevligt kort i blommorna skriver du det i rutan för anteckningar tillsammans med leveransdag!

Vi levererar i hela Vara Kommun, beställ vardagar före kl.15:00 för leverans samma dag!

Tillsammans skapar vi en värld full av blommor!

Fågelmat

Nu har det kommit in småfågelmat i alla möjliga sorter. Nyhet för i år, De Lux.  Energirik pellets med frukt och bär, finns även talgstång med mjölmask, spannmål och frön m.m. [publicerad 2020-09-29]

Nu är vitlöken här!

Vitlök planteras på hösten, så sent som möjligt , bara så den hinner rota sig innan tjälen kommer, det tar ca tre till fyra veckor. Plantera den i näringsrik  och väldränerad jord, glöm inte att gödsla innan med ko eller hönsgödsel. Dela vitlöken i klyftor och sätt dem en och en, med rotändan ner i jorden med ett avstånd på ca 15 cm och ungefär 5 cm djupt.

Varje klyfta ger en ny lök. Vitlöken kan skördas följande år på sensommaren när blasten börjar gulna. Se till att torka den och förvara den på en torr och luftig plats efter skörd. Du kan antingen klippa bort blasten eller varför inte göra en vitlöksfläta! Vitlöken går att lagra  i ungefär 6 månader. Självklart kan man konsumera den färsk också. Vill du, kan du odla vitlök inomhus året om i kruka. Då används blasten som smakhöjare i sallader. Vi har flera sorter att välja mellan, så passa på att testa flera sorter och hitta din favorit! [Publicerad 2020-09-02]

Sommarplantor!

Vi har nu kommit in en bit i juni och än finns det gott om sommarplantor, vi har två växthus fulla med färgprakt! Sortimentet ändras bit för bit och nya leveranser kommer in flera gånger varje vecka. [Publicerad 2020-06-13]

Häckthuja

Det går fortfarande att sätta häckthuja, vi har ett fantastiskt lågt pris just nu på Thujaplantor som är krukodlade en meter höga. Endast 69,90 kr/st. Ord. pris 89,90 kr/st. Vi har även en storlek som är 60 cm hög och kostar 59,90kr/st. [Publicerad 2020-05-12]

Varmt välkomna till oss på Roséns Blommor i Vara.

Våren är här!

Nu har det kommit in massor av spännande buskar från Holland och lite större exemplar av barrväxter och lövfällande buskar från Tyskland, kom in och se kvalitén! Vi har själva varit nere hos leverantörerna och valt ut sortimentet, hoppas ni tycker om det!

Under vecka 13 kommer övriga träd och buskar hem. Rosorna anländer vecka 14.

Nu kära kunder, nu är våren här! [Publicerad 2020-03-06]

Vårfint i krukorna, nu börjar det bli dags!

Nu finns det Primula, Julrosor, Gyllenlack m.m hemma,  de klarar lite lätt frost, blir det rejält kallt bör man plocka in krukan tills det blir bättre igen. Visst blir man sugen på lite färg! [Publicerad 2020-03-02]

Julen närmar sig, bara två veckor kvar!

Tänk vad fort tiden går, snart är det jul och förberedelserna i växthusen är i full gång. Ni vet väl om att vi gör alla våra julgrupper själva och att floristerna fyller vår snittkyl dagligen med massor av underbara buketter. I år är vi lite extra stolta då vi odlat upp egna tulpaner som ni kan köpa redan nu och fram till jul. Färskare och mer klimatsmart kan det inte bli! [Publicerad 2019-12-11]

Välkommen på Ljuskväll 13/11 kl. 18:30

Välkomna till oss onsdagen den 13 november, vi stänger och släcker ner butiken kl.18:00 och öppnar igen kl.18:30 Stämningsfullt, med levande ljus, dofter av brända mandlar, glögg och musik. Hela butiken är julskyltad. Givetvis laddad med riktigt bra erbjudanden under kvällen! [Publicerad 2019-10-28]

Utöver våra leverantörer som har med sig fina erbjudanden till ljuskvällen, tycker vi det är extra kul att Sofia från Sivans Osthandel och Per från Conditori Nordpolen kommer.
Ost & knäcke samt choklad kan ni köpa av Sofia. Per kommer tillverka Marsipangrisar och sälja praliner, fudge, kakor, surdegsbröd.

Varmt Välkomna!

Tulpaner Egen Odling

[Publicerad 2019-01-16]

Vi älskar tulpaner och odlar 30 000 st som vi uteslutande säljer i vår butik. Skördar gör vi varje dag och det innebär att det alltid finns dagsfärska tulpaner. Vi tror på närproducerat och korta transporter, därför har våra tulpaner mycket lång hållbarhet, det är inte ovanligt med 7-10 dagar. Vi köper in bara de största tulpanlökarna på hösten och endast sorter med karaktär vilket gör att du alltid får spännande sortiment med stora och kraftiga blommor.

Tulpandek2

Slide 1

Slide 2

Click here to add your own text

Click here to add your own text

Click here to add your own text